Кадучаи сабз чӣ манфиат дорад?
Бори аввал аврупоиҳо дар бораи кабачка дар чоряки охири асри 17 шинос шуданд. Зиёда аз сад сол гузашт, ки одамон на танҳо намуди зоҳирӣ, балки таъми онро низ қадр мекунанд. Аз сабаби миқдори зиёди об (тақрибан 95%), бисёриҳо фикр мекунанд, ки кабачка амалан бефоида аст, аммо ин тавр нест.
Кабачка дорои калорияи хеле паст аст, танҳо 24 ккал дар 100 грамм. Чун қоида, кабачка ҳамчун хӯроки асосӣ истеъмол карда намешавад, бинобар ин арзиши ғизоӣ аз арзишҳои ҷузъҳои асосӣ иборат аст.
Кабачка ба одам аз бисёр ҷиҳат таъсир мерасонад. Пеш аз ҳама, истифодаи мунтазами маҳсулот ба беҳтар шудани ҳолати пӯст мусоидат мекунад.
Илова бар ин:
— холестирини зиёдатиро хориҷ мекунад;
— кори рӯдаи ҳозимаро ба эътидол меорад;
— танзими мувозинати об ва намакҳо;
— моддаҳои заҳролуд ва металҳои вазнинро хориҷ мекунад. Бо вуҷуди ин, истифодаи кабачкаи бирёнро барои одамони гирифтори диабети қанд, гастрит ё захми меъда маҳдуд кардан лозим аст.
Pressa.tj Бохабар аз гапи ҷаҳон бош!
Моро пайгири намоед Telegram, Facebook, Instagram, YouTube
Шарҳ